Lamellen: enkel zon als u dat wil

lamellenGlas wordt steeds vaker gebruikt bij grote kantoorgebouwen en bedrijven. En ook bij gewone woningen is glas in opmars. Logisch ook: zo kan meer geprofiteerd worden van daglicht en zonnewarmte. Maar op sommige momenten kan het vele glas ook nadelig zijn: soms loopt de binnentemperatuur te hoog op of wordt het gebruik van beeldschermen bemoeilijkt door het zonlicht. Op zo’n momenten heeft u flexibele zonwering nodig die zowel het zonlicht als de warmte tegenhoudt. Lamellen voldoen in de meeste gevallen aan die beschrijving.

Lamellensystemen kunnen uit verschillende materialen vervaardigd worden: pvc, aluminium of kunststof. De lamellensystemen kunnen vasthangen of los functioneren. Bovendien kunnen ze zowel horizontaal als verticaal aangebracht worden. De lamellen zelf kunnen in verschillende kleuren en stijlen afgewerkt worden, zodat u ervoor kan zorgen dat ze precies passen in verschillende interieurstijlen.

Ook voor de werking van het lamellensysteem bestaan verschillende mogelijkheden. Zo zijn er lamellen met een kettingmechanisme, maar kunnen ze ook functioneren aan de hand van een cassettesysteem. Daarnaast bestaat er ook het veersysteem. Als u niet goed weet welk systeem het beste past bij uw eigen woning, is het misschien geen slecht idee om eerst een specialist te raadplegen.