Stalen ramen: stevig en slank

stalen ramenStalen ramen, deuren en gevels vormen al even een vaste waarde voor bouwers en verbouwers. Het biedt immers heel wat mogelijkheden en bovendien is staal stukken steviger dan hout of kunststof. Als u stalen ramen goed onderhoud, gaan ze ook erg lang mee. Het feit dat staal zo stevig is, brengt  een specifiek voordeel met zich mee. De stevigheid zorgt er namelijk voor dat er met staal heel slank gebouwd kan worden, in tegenstelling tot hout of kunststof. Deze eigenschap van staal komt net bij ramen en deuren bijzonder goed van pas. Het geeft een verfijnde en elegante uitstraling aan woningen en andere gebouwen.

Er wordt wel eens gedacht dat stalen ramen minder goed isoleren. Dat hoeft niet noodzakelijk waar te zijn. Als u uitkijkt naar thermisch onderbroken staalprofielen, kunt u met stalen ramen even goed isoleren. Zeker in combinatie met sterk isolerend glas kunt u een aardige duit besparen op uw energiefactuur. Als u zeker wil zijn van de isolerende kwaliteiten van uw stalen ramen, aarzel dan niet om de nodige vragen te stellen aan uw specialist.

Stalen ramen kunnen vaak in uiteenlopende vormen en uitvoeringen gekocht worden. Bij de meeste leverancier zijn ook alle RAL-kleuren beschikbaar als afwerking.