Schuiframen: de voor- en nadelen van een schuifraam

schuifraamOverweegt u de plaatsing van een schuifraam? Dan kan het zeker geen kwaad om nog even stil te staan bij de belangrijkste voor- en nadelen van schuiframen. Nogal wat mensen zijn immers slecht geïnformeerd als het gaat over het plaatsen van een schuifraam.

Het grootste voordeel van schuiframen is wellicht snel duidelijk. De vleugels schuiven zijdelings in het kozijn zodat bij het openen geen ruimte wordt verloren, zowel binnen als buiten. Dit maakt het erg makkelijk om een ruimte te gaan verluchten, zonder daarbij allerlei meubilair te moeten gaan verschuiven. Een schuifraam zal ook niet steeds ongewenst dichtklappen. Schuiframen zijn dus bijzonder geschikt voor kleinere ruimtes, waarin de oppervlakte optimaal benut moet worden.

Schuiframen kunnen in hout, pvc en aluminium geproduceerd worden. Elke van deze materialen heeft zo zijn eigen voor- en nadelen, dus laat u ook hierover goed informeren. De plaatsing van schuiframen verloopt over het algemeen vrij eenvoudig.

Een van de voornaamste nadelen van schuiframen zit ‘m in de veiligheid. Nogal wat mensen stellen zich vragen bij de inbraakveiligheid van schuiframen. Tegenwoordig hier echter extra aandacht aan besteed en zijn de huidige schuiframen al een stuk veiliger. Durf echter de nodige vragen stellen bij uw leverancier, zo komt u achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan.