Raambeslag: tal van krukken en klinken

raambeslagOok bij ramen is de juiste keuze van het beslag erg belangrijk. Niet alleen speelt dit beslag een grote rol qua interieur decoratie, maar ook qua kwaliteit zijn er uiteenlopende verschilllen. Of u nu hefschuifbeslag, kipschuifbeslag of wentelraambeslag zoekt: de meeste aanbieders of specialisten in bouwbeslag bieden het allemaal aan. Qua veiligheid en energiebesparing moet raambeslag (en ander bouwbeslag) tegenwoordig aan verschillende wettelijke vereisten voldoen, waardoor de kans klein is dat u echt rommel in huis haalt. Raamkrukken en klinken vindt u in materialen als kunststof, aluminium, RVS (roestvrij staal), inox, stal, messing enzovoort.

U weet niet precies welk raambeslag te kiezen, en waar ‘m de subtiele verschillen juist zitten? Dan kan u terecht bij één van de vele specialisten in bouwbeslag. Voor de meeste woningen zijn raamkrukken met een draaikipsysteem de standaard. Het is meestal al genoeg om aan de aanbieder uit te leggen van welk materiaal uw raam is, en wat de gewenste functionaliteit precies is. Eenmaal het juiste soort beslag gekozen is, kan u de ‘stijl’-toer op gaan en het juiste materiaal en kleur kiezen.

Of zocht u raambeslag voor uw kantoor? Dan is inbraakbeveiliging een must. U vindt tegenwoordig verschillende soorten beveiligd raambeslag, of raambeslag met een slot.