Dubbel glas: isolatie en comfort

Dubbel glasDubbel glas bestaat uit twee glasplaten die in ramen en kozijnen luchtdicht met elkaar zijn verbonden, zodat er een isolerende spouw ontstaat. Tussen de spouw kan zich ook een inert gas bevinden. Dubbel glas zorgt daardoor voor een betere warmte- en geluidsisolatie. U bespaart dus niet enkel een flinke duit, u krijgt er ook een stuk comfort bij. Zo zullen mensen die naast een spoorweg of een autosnelweg wonen de geluidisolerende effecten van dubbel glas zeker weten te appreciƫren.

Enkel glas is zeker niet aan te raden, aangezien de warmte binnenshuis afneemt door de koude ramen, die op hun beurt warmte afgeven naar buiten toe. Zeker huurders durven dit al eens over het hoofd te zien. Dubbel glas is verkrijgbaar in verschillende diktes, om de isolerende effecten eventueel nog te kunnen versterken. Isolatieramen kunnen ook zonwerend of brandveilig gemaakt worden.

Toch is dubbel glas nog niet de meest isolerende oplossing voor uw ramen. Er bestaat namelijk ook zoiets als superisolerende beglazing of hogerendementsbeglazing. Hoogrendementsglas isoleert vijf keer beter dan enkel glas en ook twee Ć  drie keer beter dan gewoon dubbel glas. Uiteraard hangt aan deze superisolerende kwaliteiten een prijskaartje vast. De prijzen van ramen worden dan ook voor een groot deel bepaald door hun isolerende kwaliteiten.