Aluminium ramen: stijlvol en duurzaam

Aluminium ramenVoor ramen kunnen verschillende materialen gebruikt worden. De meest courante daarvan zijn ongetwijfeld hout, pvc en aluminium. De laatste in dat rijtje wordt steeds meer gebruikt omdat het perfect aansluit bij de hedendaagse architectuur. Maar los daarvan heeft het nog een aantal andere interessante kenmerken.

Door veel architecten wordt aluminium als een topproduct beschouwd omdat het uitstekende thermische kwaliteiten heeft. Wie geen temperatuurverlies wil lijden, zit dus goed met aluminium. Door de betere isolatie steekt u ook het milieu een handje toe, al moet gezegd worden dat de productie van aluminium nog steeds erg veel energie vraagt. Gelukkig worden er voortdurend inspanningen geleverd om ook dit proces milieuvriendelijker te maken.

Een andere reden waarom aluminium bij bouwers en verbouwers in de smaak valt, is het feit dat het vrij manipuleerbaar is. U kan er dus bepaalde motieven en vormen in gaan verwerken om een persoonlijk touch aan uw ramen te geven. Toch zijn aluminium ramen bijzonder stevig: het materiaal is bestand tegen extreme weersomstandigheden en laat zich erg gemakkelijk onderhouden. Bovendien heeft u vaak de keuze tussen verschillende kleurencombinaties. U kan dus de aluminium ramen kiezen die precies passen bij het totaalconcept van uw woning.