Pvc ramen: duurzaamheid en uitstraling

pvc ramenHoewel houten ramen veel uitstraling hebben, is duurzaamheid niet hun sterkste punt. Met pvc ramen is het mogelijk om beide te hebben: een gekleurde houtstructuur, mét de duurzaamheid van pvc. Wie echter op zoek is naar een meer moderne look, kan de pvc ramen natuurlijk ook gewoon laten afwerken in verschillende kleuren. De meeste installateurs bieden dan ook een uitgebreid gamma aan mogelijke afwerkingen.

De grootste troef van pvc ramen werd al aangehaald: duurzaamheid. Deze ramen zijn namelijk niet alleen erg onderhoudsvriendelijk. Ze staan ook bekend om hun wind- en waterdichtheid. Bovendien zijn ze zo goed als ongevoelig voor licht- en vochtinvloeden. En dat is nog niet alles: ook op het vlak van akoestische dichting hebben pvc ramen u heel wat te bieden.

Pvc ramen worden echter ook vaak enkele nadelen toegedicht. Zo zou er na verloop van tijd vergeling kunnen optreden, wat de afwerking van uw ramen een erg kunstmatig uitzicht zou geven. Vandaag is dat echter sterk verbeterd. Een nadeel dat wel nog steeds bestaat, heeft te maken met de kleur. Eens gekozen, is het namelijk erg moeilijk om nog te veranderen. Mocht u pvc ramen overwegen, denk dan goed na over de kleur, en geniet voor de rest van stijl en duurzaamheid.