Vouwgordijnen: handig en elegant

VouwgordijnenAls het over gordijnen gaat, denkt men vaak meteen aan de gewone schuifgordijnen die boven het raam worden vastgemaakt aan haakjes, en die zich horizontaal laten openschuiven, maar er is meer. Er bestaan namelijk ook vouwgordijnen. Aan de hand van een koord is het dan mogelijk om de gordijnen verticaal op te plooien. Ook elektrische bediening is mogelijk.

Vouwgordijnen hebben dezelfde functie als klassieke gordijnen (warmte en licht buiten houden en voorkomen dat buitenstaanders zomaar naar binnen kunnen gluren), maar ze zien er heel wat hedendaagser uit. Sommige mensen kiezen niet voor vouwgordijnen omdat ze denken dat de plooien afbreuk zullen doen aan het uitzicht van de woonkamer. Niets is minder waar: wanneer een vouwgordijn volledig open is, zijn de vouwen niet zichtbaar waardoor het geheel een erg elegante indruk nalaat. Doorgaans kunnen de stoffen gemakkelijk losgemaakt worden en gereinigd worden. Stoffen die bovendien in de meest uiteenlopende kleuren verkrijgbaar zijn.

Bij vouwgordijnen is het echter belangrijk om te kiezen voor kwaliteit. Het prijskaartje neemt u er best bij, want niets is vervelender dan een vouwgordijn dat al na enkele weken stuk is. Als het vouwsysteem niet meer werkt, zit er soms niets anders op dan de gordijnen helemaal te verwijderen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ga dus zeker eens na welke merken dergelijke gordijnen aanbieden en kies voor kwaliteit. Anders zit u in geen tijd met de gebakken peren. Wie echter naar nog iets anders op zoek is, kan misschien rolgordijnen overwegen.