Rolgordijnen: verduisterend comfort

rolgordijnenHeeft u wel eens last van de zon? Denk maar een televisiescherm waar de zon in schijnt of een computerscherm dat amper leesbaar is omdat de zon dat onmogelijk maakt. Of een woonkamer die precies een serre wordt omdat de combinatie van ramen en zonlicht het onaangenaam warm maken. In deze gevallen heeft u rolgordijnen nodig die verduisterend werken en u het nodige comfort kunnen bieden.

Uiteraard kunnen ook klassieke gordijnen of verduisterendelamellen dienst doen, maar verduisterende rolgordijnen hebben de extra troef van de gebruiksvriendelijkheid. Met een simpel koordsysteem laat u ze naar beneden en u trekt ze even gemakkelijk terug op. Rolgordijnen worden doorgaans op maat afgewerkt, waardoor het gordijn een nagenoeg perfecte bedekking voor het raam vormt. U sluit de zon dus volledig buiten in een handomdraai. Bovendien is het zo dat deze gordijnen gemakkelijk geautomatiseerd kunnen worden. Met een druk op de knop bepaalt u licht of duisternis. Het gaat zelfs verder: u kunt de rolgordijnen zo instellen dat ze op een bepaald moment opengaan (bv. ’s morgens) en op een bepaald moment terug sluiten (bv. het uur dat de invalshoek van de zon ongunstig wordt).

Op het gebied van interieur vormen rolgordijnen ook een meerwaarde. De egale oppervlakten geven een erg strakke indruk. Bovendien kunt u de kleur en de motieven van de gebruikte stoffen zelf kiezen, zodat de gordijnen perfect aansluiten op het totaalconcept van uw interieur.