Rolgordijnen: open voor creativiteit

RolgordijnenNaast de klassieke gordijnen die worden vastgemaakt aan haakjes en vouwgordijnen die in elkaar worden geplooid, bestaat er ook zoiets als rolgordijnen. Deze gordijnen kan men aan de hand van een koord verticaal oprollen. Ook elektrische bediening en veersystemen zijn mogelijke bedieningen. Dankzij het handige rolsysteem blinken rolgordijnen vooral uit in snelheid en gebruiksgemak.

Door het egale uitzicht van rolgordijnen, geven ze een erg moderne en elegante uistraling aan uw ramen. Bovendien is het mogelijk om de eigenschappen van de gebruikte doeken zelf te kiezen. Een greep uit het aanbod: zonnewerende, transparante, extra verduisterende gordijnen of vochtwerende gordijnen behoren allemaal tot de mogelijkheden. Met transparante, gekleurde rolgordijnen is het dus mogelijk om een sfeervol licht in de woonruimte te creƫren. Installateurs hebben vaak een erg uitgebreid gamma aan doeken in de aanbieding, zodat er heel wat creatieve kansen ontstaan. Denk maar aan een woonkamer die baadt in lichte frivole tinten of net knusse donkere kleuren.

Rolgordijnen worden meestal bediend met een kettingmechanisme, maar voor dak- en tuimelramen bestaat ook een cassettesysteem. Dergelijke systemen kunnen dus aangebracht worden aan veluxen, die zo in een handomdraai kunnen worden verduisterd. Doordat het systeem naadloos aansluit op de raamlijst van het dakraam, heb je bovendien geen last van lichtinval aan de zijkanten.