Glasgordijnen: nog steeds ‘in’

glasgordijnenEr wordt wel eens gedacht dat glasgordijnen voorbijgestreefd zijn, maar niets is minder waar. De basisvoordelen van glasgordijnen zijn er immers nog steeds: ze houden het daglicht niet tegen, maar zorgen er wel voor dat nieuwsgierige blikken buiten blijven zodat u maximaal kunt genieten van uw privacy.

Hoewel er tegenwoordig heel wat alternatieven bestaan (denk aan rolgordijnen of vouwgordijnen), hebben ook glasgordijnen er heel wat nieuwe mogelijkheden bij gekregen. Zo kunnen er kunststoflamellen in de gordijnen worden aangebracht, zodat het mogelijk wordt om via een simpel koordsysteem de mate van lichtinval te bepalen. Is het licht iets te fel? Geen probleem, want u kunt de lichtblokkering gemakkelijk versterken.

Daarnaast is het ook zo dat glasgordijnen al lang niet meer enkel in het wit verkrijgbaar zijn. Glasgordijnen kunnen tegenwoordig in de meest uiteenlopende kleuren worden besteld en bovendien bestaan er ook heel wat verschillende structuren die de gordijnen nog een extra uitstraling kunnen geven.

Glasgordijnen kunnen door installateurs precies op maat worden afgewerkt, zodat ze niet enkel qua afmeting perfect op ramen passen, maar ook de juiste sfeer in uw interieur oproepen. De kleur van de gordijnen bepaalt immers voor de groot deel het kleurenspel in uw woning. Laat uw creativiteit alvast de vrije loop.